King and Lionhart

Det som är charmen med att inte dricka alkohol, förutom alla de rent fysiska fördelarna det ger, är att helt plötsligt ha ett helt nytt sortiment att gå igenom. Jag har helt fastnat vid God Dryck No1 – Goda Bubblor från systembolaget. Det smakar precis som ett bubbel med alkohol i vilket ju såklart är en fördel. Även om man inte är ute efter ruset så vill man ju ändå njuta av smaken ibland. Om jag får passa på att tipsa om alkoholfri öl så köp Mikkeller från systembolaget eller Staropramen från dagligvaruhandeln. Två öl som också lyckats fånga smaken av öl, även fast den inte innehåller någon alkohol. Jag sitter även inne på en hel del hemskheter som smakar rent av vedervärdigt, bland annat har vi en som smakar rent rengöringsmedel och en annan som smakar askkopp, men tänker jag undvika att nämna vid namn.

Hur som haver, ikväll testar jag ny mark med P.Lex Pure. Ett mousserande vin från Italien gjort på proseccodruvor. Smaken ska enligt etiketten vara frisk och fruktig med balanserad sötma och ha inslag av persika, päron samt citrus. Fördelen är att den är inte av-alkoholiserad utan gjord på druvmust och källvatten, så den har aldrig innehållit någon alkohol alls.

Dricker man den riktigt kall är den väldigt god, om än väldigt söt. Lite för söt för min smak visserligen men inte så att den på något vis smakar illa av det. Det är en personlig smaksak tänker jag. Vissa gillar söta viner medan andra inte. Min vän Sandra hade troligtvis älskat det eftersom hon bara dricker söta vinner. Men för min del fortsätter nog Goda Bubblor följa med hem framöver.

 

p1010796

 

Hoppas ni får en fin lördag. KÄRLEK!

Lämna ett svar