Det viktiga är vad du äter mellan nyår och jul, inte jul och nyår. 

Herregud jag måsye skryta lite. Jag ligger ju hemma och är sjuk just nu. Det är skit, men idag överraskade min sambo med att komma hem med lite gotte efter jobbet, och det gör ju såklart hela sjukscenariot lite mer hanterbart. Onyttigt, men nödvändigt hävdar jag. 

Jo, så hur tänker jag som räknar kalorier göra under jul och nyår egentligen? Matematiken är egentligen ganska enkel, fortsätt räkna. För medvetenheten är det viktigaste oavsett vilken dag det är på året. Sen är det såklart viktigare att man tänker på vad man stoppar i sig mellan nyår och jul än mellan jul och nyår. För man måste ju få unna sig lite också, i kontrollerad mängd. 

Jag älskar godis, jag älskar julmust, jag älskar glögg, jag älskar vörtbröd, jag älskar pepparkakor, jag älskar julskinka, listan kan göras oändlig. Rent matmässigt är det här den bästa tiden på året, alla kategorier! 
Men! Om jag börjar släppa på tyglarna, så som jag egentligen redan har gjort, då kommer jag tappa det. Så jag måste hålla i, fortsätta räkna, ta mig den extra tiden. 

Det ska bli spännande, vi börjar vår julledigt den 23 december och börjar igen den 2 januari. Tiden där i mellan lär vara vågfri, så det ska bli spännande att se. Jag räknar med viktuppgång, det måste jag göra för jag ställer alldeles för höga krav på mig annars. Fråga är bara hur mycket? 

Idag skulle det varit fasta, men är man sjuk och i övrigt inte äter under dagarna, ja då får man äta det som går ner, ikväll blev det chips. 

#vägenärintespikrak 

Lämna ett svar