Offentliga hemliga tankar

Jag har en klok vän som skrev följande på twitter för någon dag sedan.

”Lyssnar på Edith Piaf och läser @iiickaaa offentliga hemliga tankar. Intressant kombination. Är det man kallar för innovativ stil.”

Och det känns verkligen som om hon träffade mitt i prick. Det är exakt det jag vill återspegla. Jag vill blotta mig för allmänheten på ett hemligt sätt. För jag vet att mina tankar och funderingar om inte redan, så någon gång kommer att reta upp någon. Men vad gör det om orden bara är ett utdrag ur min egen tankeverksamhet? Nu låter det som jag håller på försvarsteknik igen. Verkligen inte. Jag står här med öppna armar den dagen jag får lite motstånd från er där ute. Däremot så vill jag hävda att mycket utav det jag skriver, kommer skriva och har skrivit inte har något rätt eller fel. Det är bara reflektioner och tankar som behöver bekräftas eller rättas.

Jag är en tänkare, utav dess like. Jag vänder och vrider på de mesta, oftast i onödan. Men jag gillar att tänka, jag gillar att gräva djupare i mig själv och reflektera över saker och ting. Jag gillar även att dela med mig utav något som jag själv finner intressant i hopp om att finna antingen likasinnade eller raka motsatser med egna reflektioner.

Är inte det syftet med sociala medier? Att vi delar med oss av våra hemligheter för allmänheten. Sen kan jag visserligen erkänna att det här kanske är ett större steg inom den genren än de 140 tecken man har på sig på twitter eller liknande. Men ändå? Är det inte lite det som är grejen? Att vara egen, men öppen, på samma gång. När man uppnår den perfekta balansen mellan de två, då tror jag man hittat ”det”. Det som gör att man blir intressant för den stora massan. För som jag skrivit om tidigare ska man nog också akta sig lite för att vara för öppen, eller för egen. Lagom är bäst. Hej Sverige.

Jag själv trivs med den definitionen av vad hela det här är. Min lilla offentliga dagbok med hemliga tankar om högt och lågt. Hemliga tankar, för vem som helst att skåda, dela vidare och känna igen sig med. Exakt så vill jag ha det.

Auf W.

Kommentera