Att vara ständigt uppkopplad.

Det här är en fråga jag har grubblat på länge. Jag är själv så involverad i den man bara kan bli. Det är det här med den ständiga uppkopplingen mot sociala medier.

Jag har mail, facebook, instagram, twitter och denna blogg kopplad till min mobil. Jag kan genom min mobil på ett fruktansvärt smidigt sätt uppdatera samtliga medier på några sekunder via min SGS2:a. Ännu enklare kan jag uppdatera mig om vad andra skriver på dessa medier.

Det spelar ingen roll vart jag är, vad jag gör eller i vilken situation jag befinner mig (oftast), plingar telefonen och jag får en notifikation så stannar jag upp för att kolla vad det är för något. Måste veta! Måste vara uppdaterad!

Varför är det så? Det är ju hemskt, egentligen.

Jag kan inte ens handla på maxi utan att ställa mig lite åt sidan och kolla telefon om den vibrerat. På föreläsningarna hör man telefonber vibrera åt höger och vänster och hemma släpper jag minsta lilla för att uppdatera mig när jag ser att något nytt har hänt. VAD är det i sociala medier som får mig att släppa verkligheten? Känslan av att vara uppdaterad om andra? Eller känslan av att uppdatera för andra?

I dagens samhälle så finns det ju gratis wi-fi spots nästan överallt. Som en invite ut på det stora dansgolvet internet. Där man kan roa sig en stund innan man måste stressa vidare. Till och med på flygplan!! 

Det sista jag gör varje natt innan jag ska sova är att kolla mina sociala medier via mobilen. Twitter, instagram och facebook. Bara för att vara på den säkra sidan att jag inte missat något världsförändrande innan jag somnar. För visst vore det livsfarligt om jag råkade läsa det på morgonen när jag vaknar? 

Auf W.

Kommentera