Pärldroppar små

Hur kan något så äckligt som att vara svettig vara så skönt? Nu pratar vi inte svettig för att det råkar vara 67 grader varmt ute och luftfuktigheten är lika med regnskog, utan svettig för att man tränat och rört på sig! Jag lever efter filosofin att svett är fett som gråter och just nu gråter min kropp så inåt i och det känns helt fantastiskt!

Det var skönt att komma ut och röra lite på sig. Jag har äntligen blivit av med de där semesterkilona jag gick upp hemma i Värmland eftersom jag åt gott, mådde bra och slappade till ordentligt när det kom till träningen, även om att just bara ta dagen som den kommer var precis vad jag behövde just då när jag var hemma. Så nu är vi tillbaka på plus minus noll och – 17 kilo sen starten för cirka ett år sedan.

Det känns så bra! Att ta det i sakta mak så kroppen hänger med att anpassa sig och att jag dessutom hittat en hanterbar metod som jag kommer kunna följa fullt ut tills jag nått mitt mål på – 40 kilo. Det är inte långt kvar tills jag kommit halva vägen, otroligt och ofattbart!

Jag har på det här året hunnit testat allt! Verkligen allt! LCHF, GI, Pulver, Soppor, Svält, 5-2, 4-3, you name it! Men det som verkligen fungerar, och som inte alls är någon världsomspännande nyhet, det är träning! Träning är A och O för att det ska fungera. I mitt fall har jag även minskat portionerna men i övrigt äter jag precis det jag vill när jag känner för det. För jag mår bra av det. Att förbjuda mig för någonting gör mig bara mer sugen på just det och kroppen behöver lite socker för att hålla humöret uppe. Vardagsmotion är också något jag börjat med. Trappor istället för hiss, cykla istället för bil osv osv osv. Det är det lilla som gör det, och det kan 17 kilo bevisa.

Det är klart att jag har lagt om vissa kostvanor, mest för att jag har insett att det är gott. Istället för en hel (halvmåne) hönökaka med ost äter jag nu smoothie, gröt eller knäckebröd till frukost. Minst lika gott, men bättre för kroppen och jag står mig dessutom mycket längre.

Jag mår så jävla bra just nu, kan inte ens föreställa mig hur bra jag kommer må när jag gått ner lika mycket till. För det kommer jag att göra, det är ingen fråga om om, det är en fråga om när! Jag kan, jag vill och jag ska!

smoothie

Smoothie på blåbärsyoghurt, mjölk, trädgårdsbär, exotiska bär och linfrön.
Toppad med honung och havrefras.

Puss och jag är så svettig just nu så ni anar inte!

Lämna ett svar