The soundtrack

Tänk vad viktigt det är att hålla sig sams med sinnet. Har man inte sinnet och lugnet under kontroll, då kan kroppen spöka på ordentligt.

Jag har så gott som alltid varit en person som gärna ligger lite över 100%. Jag vill utmana mig själv och jag vet att jag klarar av att högt tempo och många bollar i luften. Men så fort jag tappar kontrollen över lugnet, då brakar allt åt helvete. Jag ska inte säga att jag är där än, men jag står helt klart på kanten till stupet och blickar neråt. Så ska inte det här bli ett par tråkiga veckor framöver måste jag försöka hitta tillbaka till ett stadie som jag kan hantera.

WP_20131218_13_45_34_Pro20131218134645

Det har varit mycket på sista tiden, bara en idiot skulle säga annat. Jag har flyttat, inte ett utan två, hem och försökt komma i ordning och få nya lägenheten att kännas som hemma. Jag och min syster har lyckats rätt bra, men det är först nu efter en månad. Jag har hamnat efter i skolan vilket har gjort att jag fått planera om och prioritera det som behöver prioriteras, det i sin tur har gjort att jag fortfarande ligger efter med min magisteruppsats, dock har jag städat undan så att det nu är det enda jag har, vilket gör att jag kan fokusera fullt ut på den. Det har varit fullt upp på helgerna, något jag vet är ett frivilligt val, men ändå något jag känner är viktigt för att kunna hålla motivationen uppe för veckorna.

Det är skönt att ha städat upp det som ger mig ångest om nätterna, för det är då det kommer. Svårt att sova, många tankar och ibland riktigt obehagliga mardrömmar. Men jag vet ju vad det beror på, att jag har tappat lugnet.

Det är nog två veckor sedan jag bestämde mig för att efter den här helgen som var så var det tvunget till att ske en förändring, främst för magisteruppsatsen skull. Festande och onödigheter får därför ta sin plats på hyllan fram tills jag fyller 25 i mars. Ett beslut jag känner mig glad och trygg med. Det kommer ge mig en chans att fokusera på det som faktiskt är viktigt just nu.

Idag ska jag dock ägna dagen åt att städa upp i min omgivning. Städa upp, rensa bort och ta hand om de små sakerna som fortfarande ligger i bakgrunden och stör. Efter det, då finns det inga hinder kvar.

Dags för tredje koppen kaffe och en sista titt på OS innan klockan slår tolv. Då blir det full fart framåt. Full fart mot lugnet.

Puss och att slå i botten är ibland det som behövs. 

Kommentera