Tystnaden

Gud vad det är skönt med röda dagar! Det borde man ha oftare. Måndag-fredag går så väldigt segt medan lördag-söndag går på en nano. Då är det skönt med en sådan här instickare ibland. Min röda dag ägnar jag åt att göra i princip ingenting. Syrran hörde av sig vid 10 och frågade om jag vill med till gymmet men då sov jag som en stock, å gymmet var min enda plan idag.

Påtal om gymmet, Jenny började igår träna på samma gym som mig, Idrottscentrum, vilket är perfekt! Ytterligare en sporre och i Jenny har vi en dam som inte ger sig speciellt lätt. Här ska det svettas och tas i, inget fjös inte. Sånt kan man syssla med hemma. Vilket såklart är både bra och jobbigt för mig. Mina ben är idag döda vilket är en skön känsla. Efter ca 5 veckors uppehåll behövde dom få sig en omgång igen. Det behövde hela jag!

Idag är det trettondagsafton också, usch och fy, då ska julen ner. För min del kan vi gärna ha julbelysning uppe året om. Det är ett så speciellt mysigt ljus som kommer från julbelysning, något de vanliga lamporna inte kan återskapa hur mycket man än meckar med watt och lampskärmar. Å all utomhusbelysning sen, som lyser upp så fint i mörkret. För även om dagarna blir längre så är nätterna fortfarande mörka de korta timmar som den infaller. Då är det mysigt med lite belysning kan jag tycka.

Det ska dock bli skönt att vi går mot varmare tider, jag är konstant frusen nu för tiden och i Gustavs lägenhet verkar hyresvärden bestämt sig för att vintern är slut nu och där med stängt av elementen. Man går fullt påklädd, även fast man är inomhus. Dessutom är jag en sucker för utomhusserveringar på sommaren, när det finns sittplats förstås, det är inte alltid en självklarhet. I övrigt är jag mer än vintermänniska! Alla insekter är döda och alla är mycket mysigare mot varandra i övrigt. Heja vintern! Dock har vi i Halmstad haft en låååång höst bara. Det har knappt kommit någon snö och då är det inte vinter på riktigt, snön i sig lyser ju upp omgivningen lite också. Nu har det bara varit kallt, blåsigt och regnigt.

jaja, nog om det.

Kan man tvätta bilen i en mekanisk biltvätt när vädret är så här tråkigt? Det är ju torrt ute så jag tänkte att i praktiken måste det ju fungera. Eller kommer den bli skitig igen direkt? Eller fryser vattnet? Alla dessa frågor :(

Julafton 2013. Kristinehamns Skärgård.
Julafton 2013. Kristinehamns Skärgård.

 

Kommentera