Anaconda

Gud jag vad befinner mig på uppåtsträcka i livet just nu. Mycket som bara ”funkar” ni vet. Jobbet, fritiden, förhållandet och gymmet, de fyra byggstenarna i mitt liv, allting bara klaffar. Julledigheten slog ganska hårt på mig, som förväntat, rent hälsomässigt alltså. Jag har den där kroppstypen som suger åt sig minsta lilla socker/fett/kolhydrat och lägger det rakt på alla ocharmiga ställen på kroppen, men som får slita jävul på gymmet för att det ska försvinna. Då självklart tillsammans med en socker/fett/kolhydratsfri kost. Å så kan man ju inte leva. Nu behöver det inte komma någon viktigpetter och prata om att balans visst funkar. Jag har levt med min kropp i 26 år. I 10 av dem har jag försökt komma ner till en hälsosam idealvikt. Jag har läst varenda bok, artikel, blogg om ämnet och testat i princip allting som går.

Å jag kan inte säga att det fungerar nu heller. Jag började på gym i september’14, vilket i sig är något av det bästa jag har gjort. Själen mår bra av det, vilket såklart är en vinst i sig. Men vikten händer det inte mycket med. Nu efter jul är jag tillbaka på i princip EXAKT samma (på hektot) vikt som när jag började den 25:e september. Å då hade jag EN vecka där jag släppte på hämningarna och inte överåt, men inte brydde mig om begränsningar. I övrigt försöker jag passa mig, framför allt för sockret. Pang sa det. 6 kilo plus. Well thank you!

Det som hade tagit 3 månader att träna bort, det kom tillbaka på några dagar. Fuck you scumbag body!

MEN, det finns alltid ett men. Jag ger mig inte! Jag är fruktansvärt motiverad på att kunna säga ”men jag gav fan inte upp”. Tar det 7 år att komma till den där ideal vikten, då får det göra det. För är det något jag är säker på så är det att jag vågade börja gå på gymmet som kommer vara anledningen till att jag någon gång lyckas. Sen är självklart begränsade portioner, minimalt med socker och kontrollerad kost i övrigt också en bidragande del. Men det är så jävla skönt att må bra i det. Att äta i princip vad jag vill, i rätt mängd, och samtidigt må så bra psykiskt av att gå på gymmet, det är fantastiskt. Så då får det ta den tid det tar, helt enkelt.

Den här veckan har varit första riktiga gymveckan efter julledigheten, efter nederlaget. Å det känns toppen! Allting har suttit precis där det skulle; Energi, fokus, uthållighet och styrka. Vi får hoppas att det håller i sig så! Vi firar 10 kilos gränsen med att våga lyfta fria vikter tycker jag!

10893798_10204984969120689_453282478_n
#tränahårthållkäften

 

Kommentera