Brödmix från LCHFklubben

Godmorgon Söndag, eller god förmiddag kanske man säger.

Jag ska skriva ett inlägg nu som jag väntat ett tag med, främst för att jag inte har kunnat bestämma mig om jag gillar det eller inte. Det handlar om LCHFklubbens Brödmix.

lchfklubbenbröd
Färdig brödmix från LCHFklubben. Tillsätt bara 3 dl vatten och in i ugnen. Form medföljer i förpackningen.

Det är första gången jag testar denna variant. Jag har ju tidigare bakat olika sorter av LCHFbröd, oftast med ägg eller ost som bas, så jag såg fram emot att få testa denna typ. Brödmixen köpte jag på Maxi Högskolan här i Halmstad och allting kommer i ett paket. Det är superenkelt att blanda ihop och sätta in i ugnen och sen sköter allting sig självt. 55 minuter senare så är det klart!

Nu till det som fått mig att tveka, smaken. Det är egentligen inget fel på den, och jag tror att om man bara blandar i lite salt så blir det betydligt bättre. Det blir lite effekten av att ”det växer i munnen” om man skär för stora skivor eller dricker någonting till och det gillar jag inte. Däremot så älskar jag att det är det närmaste vanligt bröd man kan komma utan att det blir den här äggeffekten som det blir på allt annat bröd jag har bakat. Så jag är kluven.

Har ätit det i några dagar nu och idag skar jag väldigt tunna skivor och hade tillsammans md kaviar och ägg (nej, kaviar är inte LCHF, men med tanke på den lilla mängden så är det okej pga brist på majonäs). Å då var det otroligt gott! Så länge man som sagt inte drack något samtidigt för det är precis som att brödet löser upp sig och sväller om man blandar det med vätska, det blir en väldigt otrevlig effekt i munnen tyvärr.

Så med lite finess är det ett fantastiskt gott bröd som jag absolut kommer att köpa fler av, även om det låter som att jag är lite negativ. Det ÄR svårt med LCHFbröd, vi har liksom plockat bort allt det där som i vanligt bröd är bindande, så det är klart att det blir annorlunda. Men LCHFklubben har lyckats riktigt bra med denna brödmix, en blivande favorit!

Första försöket med alldeles för tjocka skivor. Föll tillbaka i gammalt brödbeteende, hah. Passande skivor är ca hälften av de som visas på bilen, då är de perfekta.
Första försöket med alldeles för tjocka skivor. Föll tillbaka i gammalt brödbeteende, hah. Passande skivor är ca hälften av de som visas på bilen, då är de perfekta.

Med det sagt, söndag, städ- och tvättdag! Lika bra att ta tag i det så man kan sjunka ner i soffan ikväll i ett nystädat hem och ladda batterierna för kommande arbetsvecka.

Hoppas ni har ett fint avslut på veckan! 

 

Kommentera