Vad gör man när man är långledig?

Vi måste prata om det här med semester. Inte semester som i att åka utomlands en vecka utan att ha sommarsemester. Ni vet de där veckorna på sommaren som är sammanhängande. Jag har aldrig haft en sådan semester för än nu. Å jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig. Vad gör man?

Jag har tre veckor totalt. Jag gjorde min sista dag innan semestern den 17:e juni och jag börjar igen nu den 11:e juli. Jag är nu alltså nästan precis halvvägs.

Så vad gör man? Hur är man ledig? Jag blir nästan lite stressad av att inte arbeta. Dessutom är jag nyfiken på hur allting går på jobbet. Jag har nästan fått sätta mig på fingrarna för att inte logga in på mailen och tjuvkolla. Även fast jag vet att den har både autosvar och är vidarekopplad. Men ändååååå!

Så vad gör jag? Jag ligger mest i soffan och gör ingenting. Det var så klart skönt de första två dagarna men nu börjar det bli lite tradigt. Jag städar till och från varje dag men det är inte så kul så jag brukar hamna i soffan framför datorn. Men det håller ju inte. Jag kan ju inte komma tillbaka till jobbet efter tre veckor och svara ”suttit vid datorn” när mina kollegor frågar vad jag har hittat på under min semester.

Det är tur att jag åker till Värmland nu på fredag. Då kan jag iallafall säga att jag varit hemmahemma och hälsa på familjen. Även om jag garanterat kommer fortsätta sitta vid datorn när jag är där med…

Så, tips?

 

Kommentera